maanantai 8. marraskuuta 2010

Elinympäristöt Vaarassa!

Ilmastonmuutoksen takia monet eksoottiset elinympäristöt ovat vaarassa! Vaikka omasta mielestäni ilmastonmuutosta on jo mahdontonta pysäyttää, sitä voi kuitenkin hidastaa. Lisäksi monet eri elinympäristöt tuhoutuvat ihmisen piittamattomuuden ja tahallisen toiminnan seurauksena.

Napajäätiköt
Koska ihminen päästää yhä enemmän hiilidioksidia ilmaan ilma lämpenee jatkuvasti ja aiheuttaa mm. napajäätiköiden sulamista. Tämä aiheuttaa monien eläinten, esim. jääkarhun ja pingviinien (vaikka kahdeksastatoista vain seitsemän elää Etelämantereella) elinympäristöjen katoamisen ja siten sukupuuton. Ja haittaa se myös ihmistä. Jos lämpötila nousee yli neljä astetta, vedenpinta nousee niin paljon, että Saigonin, Venetsian, Mumbain ja New Orleansin kaltaisista paikoista tulee kadonneita veden alle jääneitä kaupunkeja.

Sademetsät
Sademetsiä on Eurooppaa ja Antarktista lukuun ottamatta kaikkialla maailmassa. Ne eivät ole vaarassa pelkästään hakkuiden, vaan myös ilmastonmuutoksen takia. Ilmastonmuutoksen seurauksena Brasilian ja Keski-Afrikan sademetsäalueet muuttuvat aavikoksi, tosin trooppiset alueet siirtyvät luultavasti pohjoisemmaksi. Sademetsissä elää tuhansia lajeja, ja satoja kuolee ihmisen toiminnan seurauksena joka päivä.

 Kaikki kuvat ovat GNU-lisenssillä varustettuja ja niitä saa jaella vapaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti